CURSUS en OPEN LES - Tekenen en Schilderen voor volwassenen 21+

Heb je altijd al eens willen tekenen en schilderen, of wil je gewoon eens iets anders doen? Nu is je kans! Wegens groot succes start ik naast de groep op maandag een nieuwe groep op donderdag en geef ik extra lessen in het voorjaar en de zomer. Door de kleine groepsgrootte (max 10 pers.) kan ik je veel individuele begeleiding geven.

”Mijn naam is Esther Koeman en ik geef al meer dan 10 jaar les in schilderen en tekenen o.a. bij kunstcentra en musea. Sinds 2023 heb ik een groot atelier (STUDIO SMELTKROES) in een voormalig schoolgebnouw. Daar geef ik op dit moment deze cursus. Bij iedere cursist zie ik altijd een enorme ontwikkeling, zelfs bij mensen die al lang lessen bij me volgen. Mijn schildergroepen zijn altijd vrolijk. Er is een ontspannen sfeer waar veel wordt gelachen. Dan weet ik; mijn cursus is geslaagd, iedereen blij!”

WIE
Het is voor iedereen m/v gemengd niveau, zowel beginners als gevorderden 21+

WAT
OPEN LES:
Heb je zin hebt om een uurtje je eigen ding te doen? Dat kan! Op maandag en donderdag van 12:45 tot 14:45 uur is er OPEN LES. Deelname kost 10 euro per keer en alleen op cursusdagen. Wel graag vooraf aanmelden. Voor cursusten is dit gratis. Zij hebben dus een extra uur als zij daar zin in hebben, wat aansluit op de cursus.

CURSUS TEKENEN en SCHILDEREN reguliere lessen:
Tijdens de cursus van 14 lessen krijg je leuke opdrachten waarin je leert werken met onder andere acrylverf, waterverf, pastel- en vetkrijt, en natuurlijk potlood en houtskool. De lessen sluiten in thema op elkaar aan in kleurgebruik, vormleer, technieken van oude meesters, landschap-, portret- en modeltekenen, maar ook heel vrij werk. Wil je graag aan een eigen project werken? Dat kan ook. Iedere deelnemer krijgt persoonlijke begeleiding, tips en trucs.
Aansluitend op mijn lessen organiseer ik soms een uitstapje waar ik je voor uitnodig. Ook zorg ik voor verbinding met elkaar. Daarom werk ik met een gezamenlijke opdracht waardoor je andere mensen beter leert kennen. In de lessen ben je ook vrij om te werken aan een eigen project. Ook ben je welkom op het OPEN LES en heb je een uurtje extra om nog verder te werken. Dit is wat we ongeveer doen: Voorbeelden van werk
> Maandagcursus is VOL. Hiervoor kun je nog op de wachtlijst.
> Donderdagcursus is nog plek, maar wees er snel bij.

EXTRA VOORJAARS CURSUS:
Gedurende 5 lessen ga je net als in de reguliere cursus aan de slag. Het is gelijk een leuke en laagdrempelige kennismaking om te kijken of het iets voor je is als nieuwe hobby. In deze cursus maak ik een apart programma in het thema: VORM.
Er is een airco wat in de warme dagen een aangename verkoeling is. Op 3 mei is een dubbele les met lunch ertussen (10-12 uur - lunch - 13-15 uur)
> Deze cursus op maandag is VOL

EXTRA ZOMER CURSUS:
Gedurende 5 lessen ga je net als in de reguliere cursus aan de slag. Het is gelijk een leuke en laagdrempelige kennismaking om te kijken of het iets voor je is als nieuwe hobby. In deze cursus maak ik een apart programma in het thema: KLEUR
Er is een airco wat in de warme dagen een aangename verkoeling is.
> Donderdag is VOL. Hiervoor kun je nog op de wachtlijst voor als er iemand toch niet mee kan doen.

WAAR
Drechterwaard 16, Alkmaar - Kaart weergeven
Het is 10 minuten lopen van station Alkmaar. Bushalte (bus 2) stopt voor de deur en je kunt je auto GRATIS parkeren bij de ingang.
Het atelier (Studio Smeltkroes - 506) waar de cursus gegeven wordt is 60 m2, goed geventilieerd en heeft veel licht met uitzicht over een groen park.

WAT NOG MEER
Papier is aanwezig, maar je mag natuurlijk ook eigen materiaal meenemen. Je dient alleen zelf verf e.d. mee te nemen. Je werkt aan houten verstelbare ezels en hebt genoeg ruimte voor je spullen. Koffie en thee erbij, gewoon een ontspannen sfeer waarin iedereen zich kan concentreren en zich comfortabel kan voelen. Groepsgrootte is max. 10 personen. De cursus gaat door bij 5 of meer inschrijvingen. Later instromen kan ook. Een les uitproberen kan voor €15,-

DOE MEE
Wil je graag meedoen, stuur me een bericht via mail, bel me of kom gezellig langs. Je bent altijd welkom!
Stuur een bericht op: estherkoeman@gmail.com of neem contact op met 06 14548000


extra VOORJAAR cursus - VOL - Maandag 5 lessen 29 apr, 13, 27 mei, 3 juni(dubbele les) 14:00 - 16:00 u. € 100,-
extra ZOMER cursus - VOL - Donderdag 5 lessen 18, 25 jul, 1, 8, 15 aug 14:00 - 16:00 u. € 100,-
CURSUS TEKENEN en SCHILDEREN 21+ Maandag 14 lessen start 2 september 14:00 - 16:00 u. € 280,-
CURSUS TEKENEN en SCHILDEREN 21+ Donderdag 14 lessen start 5 september 14:00 - 16:00 u. € 280,-
OPEN LES Maandag 1 uur gratis voor cursisten 12:45 - 13:45 u. € 10,- p/u
OPEN LES Donderdag 1 uur gratis voor cursisten 12:45 - 13:45 u. € 10,- p/u
 
OPEN DAG Zaterdag inloop 31 augustus 2024 14:00 - 16:00 u. vrij entree
© esther koeman